Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu karşı karşıya geldi

Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu karşı karşıya geldi
A+
A-

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında ağırladığı MKE Ankaragücü’nü 1-0 geriye düştüğü maçta 90+6. dakikada attığı golle mağlup eden Fenerbahçe, zirve yarışında Galatasaray’ı takibini sürdürdü.

Ülker Stadı’nda oynanan müsabakaya istediği gibi başlayamayan esarı-lacivertliler, özellikle duran toplarda etkili oldu. Genç yıldız adayı Arda Güler’in performansıyla göz doldurduğu ilk yarıda Fenerbahçe’nin bir topu çizgiden çıkarılırken, iki vuruşu da direkten döndü ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda gol arayışlarını sürdüren sarı-lacivertliler pozisyon üretmekte zorlanırken, 81. dakikada MKE Ankaragücü’nün Ali Sowe ile golü geldi. Fenerbahçe, 84. dakikada penaltı kazandı. 87. dakikada Valencia’nın penaltı golüyle beraberliği yakalayan sarı-lacivertliler, 90+6. dakikada Miguel Crespo’nun golüyle sahadan 3 puanla ayrıldı.

Bu sonuçla lider Galatasaray’ın kazandığı haftayı kayıpsız geçmeyi başaran sarı-lacivertliler, 6 puan farkla takibini sürdürdü.

PENALTI POZİSYONU

Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı spor yorumcularını ikiye böldü.

Eski hakem Ahmet Çakar, pozisyonun penaltı olmadığını ifade etti.

Ahmet Çakar, Sabah’taki yazısında “Aslında 81. dakikada lig bitmişti. Galatasaray, ‘Şampiyon’ olmuştu. Fenerbahçe’nin ikinciliği bile tehlikeye girmişti. Ama ne olduysa 81. dakikadan sonra oldu. Sonradan oyuna giren Crespo ve İrfan Can maçı kurtardılar” ifadelerini kullandı.

Çakar, hakem kararlarıyla ilgili de şunları yazdı:

“Gelelim hakem Atilla Karaoğlan’a… Verdiği penaltı tam uydurma ve eyyam penaltısı. İrfan Can, sağ gözüyle rakibe bakıp, önüne geçip, göğüs temasını alıp kendini yere atıyor. Yazıktır, günahtır. Ayrıca ilk yarının son dakikasında da İsmail Yüksek’e verdiği sarı kart mutlak hatalı. Bırakın kartı, faul bile yok.”

Eski hakem Erman Toroğlu ise pozisyonun penaltı olduğunu söyledi.

Erman Toroğlu, Fotomaç’taki köşesinde “Hep şunu söylerim; İstanbul’da üç büyüklerden puan alacak en az 2 gol atacaksın, bir gol yetmez. Hele bazı oyuncuların varsa alakasız bir pozisyonda penaltı yapan… O zaman başarılı olma şansın sıfır. İki bardaktan biri kırılacaktı, Ankaragücü kırıldı. Ama sakın hakeme kabahat bulmasınlar, öyle bir penaltı yaparsan yenilgi kaçınılmaz olur” diye yazdı. 

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.