Gazze artık ölüm bölgesi!

Gazze artık ölüm bölgesi!
A+
A-

İsrail’in Gazze’ye yönelik 7 Ekim’den bu yana havadan ve karadan süren saldırıları bölgede büyük bir yıkıma ve insanlık dramına yol açıyor. Masum sivillerin ölümüne ve evlerin yok olmasına neden olan saldırılar, uluslararası toplumun büyük endişeyle izlediği bir krize dönüştü.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’nin bir ölüm bölgesi haline geldiğini ve büyük bir kısmının imha edildiğini bildirdi. Gazze’deki sağlık ve insani durumun kötüleşmeye devam ettiğinin altını çizen Ghebreyesus, DSÖ ve ortaklarının son 3 günde Gazze’nin güneyindeki Nasır Hastanesine yönelik acil durum operasyonları gerçekleştirdiğini kaydetti.

8723944a.jpg
DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus

“HASTANEDE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ ARTIK ÇALIŞMIYOR”

İsrail’in ablukası ve saldırıları altındaki hastanede hala yaklaşık 130 hasta ile en az 15 doktor ve hemşire bulunduğunu dile getiren Ghebreyesus, hastanede yoğun bakım ünitesinin artık çalışmadığını ve DSÖ’nün hastaların başka hastanelere transferine yardımcı olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, “Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi. Bölgenin büyük bir kısmı imha edildi. 29 binden fazla insan öldü ve daha fazlası yaralandı. Şiddetli yetersiz beslenme, savaşın başlamasından bu yana hızlı şekilde arttı.” dedi.

Gazze’de artık ateşkese ihtiyacın olduğuna işaret eden Ghebreyesus, buraya sınırsız insani yardım ulaştırılmasının da önemine dikkati çekti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.