Seçim anketi değil geçim anketi!

ASAL Araştırma tarafından 26 ilde yapılan “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir” anketinden ekonomi ve hayat pahalılığı çıktı…

Seçim anketi değil geçim anketi!
A+
A-

ASAL Araştırma: Halka “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” diye soruldu! “Ekonomi ve hayat pahalılığı” bütün sıkıntıların başını çekiyor!
 
ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında seçmenlere, “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 56.2’si enflasyon ve hayat pahalılığı yanıtını verdi.

ASAL Araştırma “Türkiye Siyasi Gündem Ekim ayı Araştırması”nı yayımladı. Araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve Eylül ve Ekim ayı gündem konularıyla ilgili değerlendirmeler yer aldı. 5-10 Ekim 2023 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak’ta 18 yaş ve üzeri 2 bin 600 kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, “Sizce Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusu yöneltildi.
 
EN ÖNEMLİ SORUN “EKONOMİ VE HAYAT PAHALILIĞI”

Ankete katılanların yüzde 56.2’si bu soruya ekonomi, enflasyon ve hayat pahalılığı yanıtını verdi. Bunu yüzde 10.3 oran ile “Doğal Afetler” cevabını verenler takip etti. “Her şey sorun” yanıtı ise yüzde 6.0 ile üçüncü sırada yer aldı. Yüzde 4.8’lik bir kesim ise bu soruya “Mülteciler” cevabını verdi. 

⚫️Ekonomi, Enflasyon/Hayat Pahalılığı:%56.2
⚫️Doğal Afetler: %10.3
⚫️Mülteciler:%4.8
⚫️İşsizlik:%4.0
⚫️Eğitim:%2.7
⚫️Terör:%2.1
⚫️Adalet: %1.8
⚫️Güvenlik:%1.5
⚫️Dış tehditler:%1.5
⚫️Demokrasi:%1.0
⚫️Diğer:%3.2
⚫️Her şey sorun:%6.0
⚫️Sorun yok:%1.9
⚫️Fikrim yok:%3.0

ASAL Araştırma tarafından 26 ilde yapılan "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir" anketinden ekonomi ve hayat pahalılığı çıktı...

 
 Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak “Türkiye’nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?” sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 25.0’ı tercihini AK Parti’den yana kullanırken, yüzde 17.2’lik kesim de Hiçbiri’den yana görüş bildirdi. 

✔️AK Parti:%25.0
✔️Hiçbiri:%17.2
✔️CHP:%14.5
✔️MHP:%8.0
✔️Yeşil Sol Parti:%5.4
✔️İYİ Parti:%5.1
✔️Yeniden Refah Partisi:%2.3
✔️Diğer:%5.6
✔️Cevap yok:%10.9
✔️Fikrim Yok:%6.0

ASAL Araştırma tarafından 26 ilde yapılan "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir" anketinden ekonomi ve hayat pahalılığı çıktı...

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.