Merkez Bankası’ndan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası’ndan enflasyon açıklaması
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024’ten itibaren asgari ücret yüzde 49 oranında zam ile 17 bin 2 lira olacak. Bu rakamın 700 lirası asgari ücret desteği olarak belirlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), geçen hafta 250 baz puan artış ile politika faizini yüzde 42,5’e çıkardığı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin özetleri yayımladı.

NTV’nin haberine göre aylık enflasyonun başta asgari ücret olmak üzere ücret ayarlamaları ve zamana bağlı fiyat belirleme eğilimi yüksek kalemlerin etkisi ile ocak ayında yükseleceği belirtilerek, “Aylık enflasyondaki söz konusu artışın şubat ayı ve sonrasında yavaşlayarak, yılın ilk yarısında enflasyonun ana eğilimindeki düşüşe yakın seyredeceği tahmin edilmekte” denildi.

Enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarında sınırlı bir iyileşmenin başladığı belirtiler özetlerde “Son dönemde yapılan anlaşmalar ile teknoloji yatırımlarını ve üretim kapasitesini geliştirecek alanlara yoğunlaşacak doğrudan yabancı yatırımlar önümüzdeki dönemde dış finansmanı destekleyecek” ifadeleri kullanıldı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.