Meteoroloji’den kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji’den kar ve fırtına uyarısı
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), megakent için yarın öğle saatlerinde kar yağışı uyarısı yaptı. AKOM’dan yapılan açıklamada yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle yollarda “gizli buzlanma” olabileceği de belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.

SAAT VERİLDİ; KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR
AKOM’dan yapılan açıklamada, kentte yağışların cuma günü öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde karla karışık yağmur, yükseklerde hafif kar şeklinde olmasının beklendiği belirtildi. Yağışların cuma akşam saatlerinden itibaren kent genelinde hafif kar şeklinde etkili olmaya devam edeceği aktarılan açıklamada, sıcaklıkların pazartesi gününe kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında, 16-25 Ocak tarihlerinde ise mevsim normalleri veya normallerin 1 ila 3 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği kaydedildi.

GİZLİ BUZLANMA UYARISI
Kış mevsiminde bulutsuz gecelerde yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle yollarda “gizli buzlanma” olabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, gizli buzlanma nedeniyle Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarından gelecek uyarıların dikkate alınması, güzergahlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılmasının önemli olduğu vurgulandı.

FIRTINA ETKİLİ OLACAK
Meteoroloji Karadeniz’de beklenen kuvvetli fırtınaya karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Karadeniz’de saatteki hızı 75 kilometreyi bulması beklenen fırtına öncesinde uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, ‘Karadeniz’de fırtına bekleniyor’ başlıklı uyarıda bulundu.

Samsun Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Doğu Karadeniz’de rüzgarın, Cuma günü öğle saatlerinden Cumartesi günü sabah saatlerine kadar fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.