Rusya Kuzey Denizi’nde sabotaj planlıyor

Rusya Kuzey Denizi’nde sabotaj planlıyor
A+
A-

Ukrayna’ya bomba yağdırma devam eden Rusya, ABD ve AB’yi gözdağı veriyor. Finlandiya’nın NATO üyesi olmasının ardından Batı’yı hedef alan Moskova gerilimi yükseltme çabasında. Rusya Deniz Kuvvetleri’nin Pasifik Okyanusu’ndaki filosu, Okhotsk Denizi’nde tatbikatlar yaptı, Moskit (Sivrisinek) gemisavar seyir füze sistemini test etti.

Danimarka, Finlandiya, İsveç ve Norveç’in kamu yayın kuruluşları dün yayınladıkları ortak haberde de, Rusya’nın balıkçı tekneleri, kargo gemileri ve yatlar kullanarak Baltık Denizi ve Kuzey Denizi’nde casusluk yaptığından şüphelenildiğini iddia etti.

4 İskandinav ülkesinin yayın kuruluşlarının yürüttüğü soruşturma, son bir yılda denizlerde seyreden Rus gemilerinin deniz trafiğini ve konumlarını takip ederek Moskova’nın sözde denizaltı istihbarat operasyonlarını ortaya çıkardı.

ss.jpg

Yayıncılar, verilerin analiz edilmesinin, özellikle açık deniz rüzgar çiftlikleri, gaz boru hatları ve deniz altı güç ve veri kabloları çevresinde şüpheli yelken modellerini ortaya çıkardığını söyledi.

Rus askeri ve sivil gemilerinin, denizdeki kritik altyapının haritasını çıkarmak amacıyla Baltık Denizi ve Kuzey Denizi’nde sürekli hareket halinde olduğu ifade edildi.

‘RUSYA SABOTAJ PLANLIYOR’

Ayrıca haberde, Moskova’nın yakın ülkelere elektrik akışını kesmek gibi olası sabotaj eylemlerini planlamak ve hazırlamak gibi planlarının olabileceği ifade edildi.

rr.jpg

İskandinav ülkelerinin, Rusya’nın enerji altyapısını sabote etmeye hazırlandığı yönündeki iddialara ilişkin yorum yapan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Avrupa ülkelerinin “yine her şey için temelsiz bir şekilde Rusya’yı suçlamayı tercih ettiğini” söyledi.

İsveç haber ajansı TT’nin aktardığına göre İsveç Başbakan Ulf Kristersson, Rusya’nın sözde “gayrimeşru bilgi topladığının” ortaya çıkmasına şaşırmadığını söyledi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.