Sinan Ateş soruşturmasında savcı krizi: İki ay izne ayrıldı

Sinan Ateş soruşturmasında savcı krizi: İki ay izne ayrıldı
A+
A-

Ankara’da bir yıl önce öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma “iddianame yazım aşamasına” gelmişken, yeni bir savcı kriziyle karşı karşıya kaldı. Soruşturma savcısı Ayhan Ay 2 ay sağlık raporu alarak izne çıktı.

Asuman Aranca’nın T24‘te yer alan haberine göre; soruşturmanın üzerinden bir yıl geçmesine karşın iddianamenin henüz tamamlanmamış olmasına yönelik eleştiriler sürerken, dosya savcısı Ayhan Ay’ın sağlık raporu alarak 2 ay izne ayrıldığı ortaya çıktı. Dosya, Ankara Başsavcıvekili Ahmet Altun’a devredildi. Ancak dosyada bu değişiklikler yaşanırken çok dikkat çekici bir gelişme daha gerçekleşti. İddiaya göre, dosyanın Ahmet Altun’a devredildiği gün, tutuklu şüphelilerden Serdar Öktem tahliye başvurusunda bulundu. Ancak Altun’un da izinde olması nedeniyle talebe ilişkin savcılık mütalaası verilemedi. Pazartesi günü iş başı yapacağı öğrenilen Altun’un tahliye talebine ilişkin vereceği mütalaa da merak konusu oldu.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Ocak 2022 tarihinde Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında tetikçi Eray Özyağcı, cinayeti organize ettiği öne sürülen Doğukan Çep, 3 polis ve Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem gibi eski Ülkü Ocakları yöneticilerinin de bulunduğu 22 şüpheli tutuklandı. Ateş’in ölümünün üzerinden geçen 1 yıla karşın iddianamenin henüz yazılmamış olmasına yönelik eleştiriler sürerken, soruşturmada daha önce 3 kez yaşanan “savcı” krizine bir yenisinin daha eklendiği ortaya çıktı.

DOSYA AHMET ALTUN’A DEVREDİLDİ

Edinilen bilgiye göre, cinayet günü dış nöbet savcısı olduğu için dosyaya bakan, sonrasında dosyada pasifize edilen, 2 kez daha savcı değişikliği yaşanması sonrası soruşturmayı bir kez daha devralan savcı Ayhan Ay, geçen çarşamba günü 2 aylık sağlık raporu alarak izne ayrıldı. Savcı Ay’ın raporlu olması nedeniyle dosya Başsavcıvekili Ahmet Altun’a devredildi. Bu sırada ise dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı. Dosyanın UYAP üzerinden Altun’a devredildiği gün, Ocak 2022’den bu yana tutuklu bulunan eski Ülkü Ocakları yöneticilerinden avukat Serdar Öktem, avukatı aracılığıyla tahliye talebinde bulundu. Ancak Altun’un da izinli olması nedeniyle Öktem’in tahliye talebine ilişkin savcılık mütalaası verilemedi. Pazartesi günü iş başı yapacağı öğrenilen Altun’un, Öktem’in tahliye talebine ilişkin olarak vereceği mütalaa merak konusu oldu.

SEÇİMLERE KADAR YAZACAK MI?

Altun’un geçen temmuz ayında dosyaya koordinatör vekil olarak atanmasının ardından MHP’li İzzet Ulvi Yönter ile görüştüğü, aralarında Öktem’in de bulunduğu bazı şüphelilerin serbest bırakılması karşılığında Altun’a Yargıtay üyeliği teklif edildiği öne sürülmüştü. Yönter iddiaları yalanlamıştı. Ankara Başsavcısı Ahmet Akça ile görüşerek, bazı şüpheliler için tahliye talebinde bulunacağını söylediği iddia edilen Altun’un, tahliyelere karşı çıkması nedeniyle Başsavcı Akça ile tartışarak izne çıktığı ve dosyayı bırakmak istediği öne sürülmüştü. Savcı Ayhan Ay’ın 2 ay boyunca izne ayrılması sonrasında bir kez daha dosyayı devralan ve soruşturmaya tek başına bakacak olan Altun’un iddianameyi mart ayındaki yerel seçimlerden önce yazıp yazmayacağı da merak ediliyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.